Process air pop – co to jest?

Do produkcji chrupiących wafli ryżowych lub kukurydzianych potrzebne są jedynie trzy składniki: woda, wysoka temperatura oraz ciśnienie.

Nie potrzebny tłuszcz

Podczas tego procesu ziarna kukurydzy lub ryżu poddawane są termicznemu działaniu (ekspandują) przy użyciu jedynie wody i wysokiego ciśnienia. Wypiek za pomocą metody air-pop nie wymaga dodatku tłuszczu, dlatego wafle jako gotowy produkt mają niską zawartość tłuszczu.

Wypiek z całych ziaren

W procesie produkcji używane są całe ziarna, które nie są mielone przed wypiekiem. Zamiast tego, odpowiednia ilość ziaren trafia do specjalnie zaprojektowanego pieca, gdzie ekspandują w ciągu kilku sekund. Unikalny proces wypiekania samych ziaren, a nie ciasta, sprawia, że wafle Good Food są puszyste, jednocześnie zachowując chrupkość.

Zalety smakowe

Po procesie wypieku wafle są praktycznie gotowe do spożycia. W naszym portfolio znajduje się wiele naturalnych receptur (PLAIN GRAINS), których smak pochodzi z naturalnych ziaren. Oprócz nich oferujemy także wafle w słonych i słodkich wersjach. Obecnie największą popularnością cieszą się smaki słone, takie jak papryka i sour cream & onion, które są prawdziwymi bestsellerami w naszym portfolio (SALTY SNACKS). Wśród smaków słodkich prawdziwym hitem są wafle pokryte czekoladą (SWEET CRUNCHERS w naszej linii produktów).

Chcesz dowiedzieć się więcej?
Udostępnij:
Autor:
Czytaj także:

Snacki białkowe – czy to już nowy standard rynku?

Globalny rynek przekąsek zmienia się, ponieważ konsumenci poszukują zdrowszych opcji. Zgodnie z danymi Innova Market (…)

18 października 2024
Przeczytasz w 2 min

Okiem dietetyka: dlaczego warto jeść wafle?

Wafle ryżowe i kukurydziane cieszą się dosyć dużą popularnością wśród osób dbających o zdrowie, a (…)

16 lipca 2024
Przeczytasz w 3 min

Dlaczego lubimy chrupać?

Finding pleasure in eating has become increasingly important for consumers who often seek a respite (…)

23 maja 2024
Przeczytasz w 2 min