Nie potrzebny tłuszcz
Podczas tego procesu ziarna kukurydzy lub ryżu poddawane są termicznemu działaniu (ekspandują) przy użyciu jedynie wody i wysokiego ciśnienia. Wypiek za pomocą metody air-pop nie wymaga dodatku tłuszczu, dlatego wafle jako gotowy produkt mają niską zawartość tłuszczu.
Wypiek z całych ziaren
W procesie produkcji używane są całe ziarna, które nie są mielone przed wypiekiem. Zamiast tego, odpowiednia ilość ziaren trafia do specjalnie zaprojektowanego pieca, gdzie ekspandują w ciągu kilku sekund. Unikalny proces wypiekania samych ziaren, a nie ciasta, sprawia, że wafle Good Food są puszyste, jednocześnie zachowując chrupkość.
Zalety smakowe
Po procesie wypieku wafle są praktycznie gotowe do spożycia. W naszym portfolio znajduje się wiele naturalnych receptur (PLAIN GRAINS), których smak pochodzi z naturalnych ziaren. Oprócz nich oferujemy także wafle w słonych i słodkich wersjach. Obecnie największą popularnością cieszą się smaki słone, takie jak papryka i sour cream & onion, które są prawdziwymi bestsellerami w naszym portfolio (SALTY SNACKS). Wśród smaków słodkich prawdziwym hitem są wafle pokryte czekoladą (SWEET CRUNCHERS w naszej linii produktów).