START » PRODUKTY »

Corn A’Petit Pizza

Corn A’Petit Pizza

Skład:

grys kukurydziany 86%, olej rzepakowy, przyprawa o smaku pizzy 7% (błonnik z grochu, syrop glukozowo-kukurydziany, aromat, proszek pomidorowy, mąka ryżowa, cebula w proszku, sól, sól chilijska, cukier, pietruszka, czosnek w proszku, oregano, maltodekstryna ziemniaczana, barwnik: ekstrakt z papryki, kapsantyna, przyprawa i zioła). Może zawierać mleko i soję.

 

Cechy charakterystyczne:

  • produkt bezglutenowy
  • bez glutaminianu (MSG)
  • źródło błonnika
  • produkt dla wegetarian
  • świadomy wybór żywieniowy (nutriscore B)

 

NUTRI-SCORE to system znakowania żywności, który wskazuje na wartości żywieniowe produktów.

NUTRI-SCORE pomaga wybrać produkty o lepszej kompozycji składników odżywczych. 

http://nutriscore.pl/

 

Masa netto: 60 g

W 100g W 60 g (porcja)
Wartość energetyczna 1735 kJ / 411 kcal 1041 kJ / 274 kcal
Tłuszcz 8,3 g 5,0 g
(w tym kwasy nasycone) 0,8 g 0,5 g
Węglowodany 75 g 45 g
(w tym cukry) 2,8 g 1,7 g
Błonnik 3,4 g 2,0 g
Białko 7,4 g 4,4 g
Sól 1,10 g 0,66 g

ZOBACZ TAKŻE

Uwolnij potęgę wiedzy!

Wgryź się w kategorię ciastka ryżowe i kukurydziane, zdobywaj informacje o produktach, ich produkcji, jakości czy procesie wdrażania.

Wejdź na naszego bloga i sięgnij po dawkę inspiracji. Wiedza to potęga!