Składniki: białko grochowe 27 %, ryż biały 24 %, mąka z soczewicy 15 %, skrobia ziemniaczana, mąka ryżowa 9 %, olej rzepakowy, posypka o smaku kwaśnej śmietany z cebulą 8 % [maltodekstryna, sól, cukier, cebula w proszku 12 %, aromat, przyprawy (szczypiorek, natka pietruszki), czosnek w proszku, śmietana w proszku 2 %, regulator kwasowości: kwas cytrynowy]. Może zawierać soję i nasiona sezamu.
Cechy wafla:

Białko przyczynia się do utrzymania i wzrostu masy mięśniowej. Zróżnicowany i zrównoważony sposób odżywiania oraz zdrowy tryb życia są niezbędne dla zachowania zdrowia. Sugerowana porcja produktu zapewnia deklarowany, korzystny efekt dla zdrowia.
| W 100g | W 50 g (porcja) | |
| Wartość energetyczna | 1800 kJ / 427 kcal | 900 kJ / 214 kcal |
| Tłuszcz | 11 g | 5,5 g |
| (w tym kwasy nasycone) | 0,9 g | 0,5 g |
| Węglowodany | 52 g | 26 g |
| (w tym cukry) | 1,6 g | 0,8 g |
| Błonnik | 2,1 g | 1,1 g |
| Białko | 30 g | 15 g |
| Sól | 2,3 g | 1,15 g |
Wgryź się w kategorię ciastka ryżowe i kukurydziane, zdobywaj informacje o produktach, ich produkcji, jakości czy procesie wdrażania.
Wejdź na naszego bloga i sięgnij po dawkę inspiracji. Wiedza to potęga!